Terug naar overzicht Medisch student
8 redenen om medisch studenten in te zetten - Medigo actueel

8 redenen om medisch studenten in te zetten

De medisch student van nu is de zorgprofessional van de toekomst. Maar waarom wachten tot ze zijn afgestudeerd voordat de medisch student kan worden ingezet? Via Medigo kunt u direct gebruik maken van de vele voordelen die academisch geschoolde medisch studenten te bieden hebben. Medisch studenten kunnen extra capaciteit leveren in tijden van drukte, frisse ideeën binnenbrengen en zorgen voor meer ademruimte bij het vaste personeel. Medisch studenten zijn flexibel en zeer gemotiveerd, ze willen niets liever dan een medische bijbaan naast hun studie!

Wie nog niet eerder met medisch studenten heeft gewerkt is zich misschien nog niet bewust van de vele voordelen van medisch studenten op de werkvloer. Daarom hebben wij de voordelen op een rijtje gezet:

#1. Actuele medische kennis

Medisch studenten beschikken over de meest actuele medische kennis. Ze komen immers net uit de lessen, practica of stages en worden hier natuurlijk wekelijks of maandelijks op getoetst.

#2. Leren snel

Doordat ze nog studeren kunnen ze snel leren en zich ook snel nieuwe vaardigheden eigen maken. Medisch studenten zijn daarnaast makkelijk stuurbaar omdat ze gewend zijn om nieuwe stof en werkwijzen aan te leren.

#3. Flexibel

Medisch studenten zijn niet alleen flexibel in hun werkzaamheden, maar ook in het aanpassen in een nieuwe werkomgeving en werkweek. Ze zijn gewend om zich maandelijks aan te passen aan nieuwe roosters, vakken, lesstof, leraren, projecten en medestudenten. Daarnaast passen flexibele uren vaak goed naast het studierooster.

#4. Ambitieus, gemotiveerd en prestatiegericht

Medisch studenten staan te popelen om de opgedane kennis in de praktijk toe te passen. Voor medisch studenten is een bijbaan of tijdelijke fulltime baan het ultieme moment om zich in de praktijk te kunnen bewijzen. Dit zorgt voor meer energie en motivatie. Medisch studenten willen niets liever dan hun stempel drukken op het werk dat ze leveren en een positieve indruk maken voor goede referenties en toekomstige carrièremogelijkheden.

#5. Frisse blik voor uw organisatie

Medisch studenten zorgen voor een frisse blik. Veel processen zijn wellicht erg routinematig geworden op de afdeling of binnen een team. Een medisch student kan opnieuw bewustwording creëren rondom de dagelijkse gang van zaken binnen de zorginstelling en hier nieuw licht op laten schijnen.

#6. Potentiële medewerkers

Medisch studenten zijn de zorgprofessionals van de toekomst. Door medisch studenten alvast te verbinden aan uw organisatie, zal straks wellicht meer academisch talent bij uw organisatie willen aansluiten. Daarnaast kan de zorgprofessional van de toekomst alvast kennismaken met uw organisatie. Andersom heeft de zorginstelling de kans om professionals in spé alvast van dichtbij mee te maken.

#7. Goed met zorgsystemen

Medisch studenten zijn tijdens hun opleiding bekend geraakt met verschillende systemen en maken zich een zorgsysteem snel eigen. Zij kunnen vast personeel hier zeker ook in ondersteunen.

#8. Eager to impress

Medisch studenten willen graag in een goed blaadje komen bij hun opdrachtgever. Dit kan aanstekelijk zijn en zorgt bovendien voor een positieve uitstraling op de werkplek, naar huidige medewerkers maar ook naar patiënten en cliënten.

Ook medisch studenten voor uw zorginstelling?

Medigo is hét gespecialiseerde uitzendbureau voor de flexibele inzet van medisch studenten. Wij werken bewust uitsluitend met academisch opgeleide medisch studenten. Na jarenlange ervaring is namelijk gebleken dat dit de doelgroep is die altijd succesvol bij onze opdrachtgevers aan het werk gaat en waar zorginstellingen áltijd zeer tevreden over zijn. Door onze kennis van de verschillende medische studies en ons grote landelijke netwerk van inzetbare medische studenten zijn onze opdrachtgevers in elke regio vrijwel direct verzekerd van de juiste inzet. Bent u na het lezen van de vele voordelen ook geïnteresseerd in de inzet van medisch studenten? Bij Medigo staan er legio studenten paraat om aan de slag te gaan bij uw zorginstelling. Dus wanneer u plots te maken heeft met toenemende drukte, ziekte/verlof of een tijdelijk medisch project, Medigo levert direct de juiste inzet! Neem contact met ons op en wij adviseren welke student of studententeam het beste bij u past.

Aanvraag doen

Wilt u ook advies of heeft u ondersteuning nodig? Wij helpen u graag verder! Bel 020 - 528 73 88 of dien online uw aanvraag in en ontvang advies op maat.

Doe een aanvraag

Bron: Medigo ©, Afbeelding: Medigo ©
Hi! Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem gerust contact op.
Medigo assistent Emma