Medigo studenten voor deurbeleid ziekenhuis - Medigo actueel

Medigo studenten voor deurbeleid ziekenhuis

De reguliere zorg is weer van start gegaan waardoor steeds meer Nederlandse ziekenhuizen tegen personeelstekorten aanlopen. Er komen weer meer patiënten naar het ziekenhuis waardoor veel poli-assistenten en ander zorgpersoneel terugkeren naar hun eigen afdeling. Om dit op te vangen moeten veel afdelingen binnen het ziekenhuis flink opschalen. En de extra werkzaamheden ontstaan door het coronavirus? Die blijven nog wel even!

Vanwege de nieuwe COVID-19 maatregelen hebben alle ziekenhuizen te maken met een streng deurbeleid waar extra personeel ingezet moet worden. Door bezoekers vooraf te screenen en veiligheidsmaatregelen voor te schrijven moet worden voorkomen dat besmette personen (zonder bescherming) het ziekenhuis binnen gaan. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat kwetsbare mensen beschermd worden volgens de protocollen. Ook dient iedereen verplicht de handen te ontsmetten voordat je naar binnen mag. Kortom, het is voor een ziekenhuis niet haalbaar om deze extra werkzaamheden uit te laten voeren door het vaste personeel, aangezien zij dringend op hun eigen afdeling nodig zijn. Medigo studenten worden daarom steeds vaker ingezet als Host Hoofdingang ziekenhuis of Host Spoedeisende Hulp (SEH). Onze studenten verzorgen de ontvangst, uitleg en screening van patiënten en worden ingezet voor triage op de Spoedeisende Hulp. Ook nemen zij COVID-19 vragenlijsten af en doen temperatuurmetingen bij patiënten voordat zij het ziekenhuis binnen mogen, met of zonder mondkapje. Vooraf screenen op risico’s en uitvragen van klachten is in deze tijd belangrijker dan ooit, maar nu de reguliere zorg weer aantrekt ook zeer tijdrovend. Besteed het daarom uit aan onze studenten! Hun drive om relevante medische werkervaring op te doen is groot, ze staan te springen om aan de slag te kunnen. Inmiddels hebben meerdere ziekenhuizen Medigo ingeschakeld om onze kandidaten in te zetten, zodat de reguliere patiëntenzorg verder opgeschaald kan worden. Heeft u ook Hosts nodig? Doe een aanvraag of neem contact met ons op over de mogelijkheden!

Aanvraag doen

Wilt u ook advies of heeft u ondersteuning nodig? Wij helpen u graag verder! Bel 020 - 528 73 88 of dien online uw aanvraag in en ontvang advies op maat.

Doe een aanvraag

Bron: Medigo, Afbeelding: Pixabay
Hi! Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem gerust contact op.
Medigo assistent Emma