Terug naar overzicht Medische bijbaan
Medische bijbaan vinden tijdens coronacrisis: tips! - Medigo actueel

Medische bijbaan vinden tijdens coronacrisis: tips!

Waar in de ene sector geen vacatures te vinden zijn door de coronacrisis, is in de andere sector een overvloed aan werk te verrichten sinds de komst van het virus, zoals natuurlijk binnen de gezondheidszorg. Maar binnen deze ontzettend dynamische sector, waarbij frequent moet worden op- en afgeschaald, is het soms moeilijk om tot de juiste vacatures te komen en de juiste ingang te vinden.

In dit artikel nemen wij je mee in de zaken waar je rekening mee kunt houden bij het zoeken naar een medische bijbaan en geven wij jou handige tips!

Maak een account aan bij Medigo

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen; gebruik het netwerk van Medigo! Wij worden altijd als eerste ingeschakeld door de zorginstellingen op het moment dat zij plots meer medisch personeel nodig hebben. Wij zijn dus ook altijd als eerste op de hoogte van de medische bijbanen door heel Nederland. Zodra jij een account hebt bij Medigo ontvang je alerts van de vacatures die bij jouw studie en woonplaats passen.

Digitaal solliciteren

Sinds de coronacrisis zijn alle sectoren genoodzaakt om creatieve oplossingen te verzinnen om zich te kunnen houden aan de gestelde richtlijnen. Medigo werkt volledig online en ook de sollicitatiegesprekken gaan daarom telefonisch en/of via beeldbellen en dus corona-proof! Bij een online kennismaking via beeldbellen zorg je voor een rustige achtergrond, geen achtergrondgeluiden, goed licht en zorg je dat je goed verstaanbaar bent. Het is aan te raden om van tevoren jouw geluidsapparatuur te testen.

Thuiswerken

Voor veel zorg gerelateerde bijbanen via Medigo is direct patiëntencontact natuurlijk een vereiste. Wij hebben echter gemerkt dat er de afgelopen maanden ook binnen de gezondheidszorg zeer snel nieuwe werkprocessen ontstaan zijn om de zorg op afstand te kunnen ondersteunen. Zo dienen artsen een groot gedeelte van de spreekuren digitaal te doen en kun je niet zomaar meer bij een poli of huisarts binnenlopen. Deze digitale werkwijze geldt ook voor de intake van patiënten en het nabellen en informeren van patiënten. Ook is er extra medisch administratieve ondersteuning nodig bij zorginstellingen om COVID-19 registraties weg te werken. Daarnaast blijven de reguliere medische registratieprojecten ook doorgaan om de kwaliteit van zorg in Nederland naar een steeds hoger plan te tillen. Dit zijn allemaal werkzaamheden die vanuit huis gedaan kunnen worden. Laat tijdens jouw sollicitatie zien dat je flexibel bent en bereid bent om te voldoen aan alle coronamaatregelen zoals o.a., wanneer mogelijk, het werken vanuit huis.

Hogere werkdruk

Binnen de gezondheidszorg is al jaren een tekort aan medisch personeel. Sinds de coronacrisis zijn er alleen nog maar meer werkzaamheden bijgekomen. Er zijn vaak nieuwe afdelingen ontstaan om de extra zorg en medische administratie tijdens de coronacrisis op te kunnen vangen. Houd er dus rekening mee dat reactietijd op jouw sollicitatie iets langer kan zijn dan normaal en wees hier ook begripvol over. Wees daarnaast flexibel en proactief in het contact met opdrachtgevers.

Reguliere zorg en coronazorg

Afhankelijk van de adviezen van de overheid en het RIVM wordt de reguliere zorg op- en afgeschaald. Jouw werkzaamheden kunnen dus, als de situatie daarom vraagt, wisselen van coronazorg naar reguliere zorg of andersom. Houd er dus rekening mee dat jouw werkzaamheden van tijdelijke aard kunnen zijn en dat je plots minder of juist veel meer kunt worden ingezet. Dit kan natuurlijk ook zeer positief uitvallen naast jouw studie of tijdens jouw wachttijd. Bespreek jouw beschikbaarheid daarom altijd van tevoren met de recruiters en met jouw leidinggevende, zodat hier rekening mee gehouden kan worden. Wees in ieder geval flexibel en houd in gedachte dat hoe meer werkuren jij hebt gemaakt via Medigo, hoe meer voorrang jij krijgt op de volgende interessante medische projecten en vacatures!

Tot slot nog 2 tips:

- Voeg altijd een korte motivatie toe aan jouw sollicitatie waarin je specifiek aangeeft waarom jij, ook of juist nu, geschikt bent voor de gevraagde werkzaamheden.

- Stel vragen over wat ze verwachten tijdens de coronacrisis en wat je hierna kunt verwachten van jouw huidige bijbaan. Wat als de coronamaatregelen versoepeld worden? Of wat als ze juist aangescherpt worden, wat voor invloed zal dit hebben op jouw werkzaamheden? Het is goed om te weten waar je aan toe bent.

Wil jij ook graag solliciteren en wil jij ook jouw steentje bijdragen in de strijd tegen het coronavirus? Bekijk onze openstaande vacatures of verstuur jouw open sollicitatie. Onze recruiters nemen dan direct contact met jou op!

Bron: Medigo, Afbeelding: Pixabay
Hi! Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem gerust contact op.
Medigo assistent Emma