Terug naar overzicht Medisch student
Medische bijbanen door Coronacrisis - Medigo actueel

Medische bijbanen door Coronacrisis

Veel berichtgeving van de laatste tijd gaat erover dat veel studenten hun baan zijn kwijtgeraakt door de coronacrisis en dat veel bedrijven korten op personeel. In de zorg is dat zoals je zult begrijpen anders. Wij bij Medigo merken juist het tegenovergestelde; er zijn alleen nog maar meer bijbanen bij gekomen.

Binnen de gezondheidszorg is al jaren een tekort aan medisch personeel. Sinds de coronacrisis zijn er alleen nog maar meer werkzaamheden bijgekomen. In sommige gevallen zijn er hele afdelingen en nieuwe organisaties ontstaan om de extra zorg en medische administratie tijdens de coronacrisis op te kunnen vangen. Werkzaamheden waarbij onze opdrachtgevers in de zorg graag extra ondersteuning bij kunnen gebruiken.

Hierbij lichten we de meest populaire ‘corona-vacatures’ uit van de afgelopen maanden:

1. Screeningsmedewerker Corona

Als screeningsmedewerker sta je aan de poort bij bedrijven, zorginstellingen, spoedeisende hulp of huisartsenpost. Je neemt bij patiënten, bezoekers of medewerkers die op locatie aankomen de speciale COVID-19 vragenlijst af en aan de hand van de uitkomst geef je het juiste advies voor het vervolgen van de weg.

2. Swabs afnemen

In deze functie ga je als onderdeel van een Corona Test Team in het ziekenhuis of als medisch student binnen een VVT-instelling, GGD of niet-medisch bedrijf aan de slag met het afnemen van coronatesten. Bij de ene opdrachtgever dien je al ervaring te hebben met het afnemen van keel- en neusswabs, bij de andere instelling word je uitvoerig getraind en opgeleid. Zo kan je worden ingezet binnen het ziekenhuis, een teststraat, op een zorgafdeling of binnen een huisartsenpraktijk of op de huisartsenpost.

3. Medewerker patiëntregistratie COVID-19

In deze functie kan je als coördinator of medewerker aan de slag. Je zorgt ervoor dat medische dossiers van patiënten helemaal up-to-date zijn. Een bijbaan die door vrijwel elke medisch student kan worden ingevuld die verstand heeft van zorgsystemen en medische terminologie.

4. Antistoffen test medewerker

In deze functie voer je een vingerprik uit bij patiënten of medewerkers voor een antistoffentest. Door middel van deze vingerprik kan er getest worden of deze antistoffen tegen COVID-19 heeft ontwikkeld. Hierna voer je de uitkomst ervan in het systeem en verwerk je de data.

5. Medisch contactcentrum medewerker

Als medewerker van een medisch contactcentrum verzorg je het eerste patiëntencontact voor een zorginstelling. Dit kan binnen de ziekenhuiszorg zijn, binnen de verpleging/verzorging of binnen de huisartsenzorg. Je staat de patiënt te woord en beantwoord de vragen van de patiënt omtrent het maken van een afspraak. Je kunt ook contact met patiënten hebben via de medische chatdienst. Een veelzijdige en leerzame functie voor naast je medische studie.

6. Callcenter voorlichting en planner COVID-testen

In deze functie ben je werkzaam voor een organisatie of zorginstelling die COVID-19 testen afneemt/uitvoert. Je beantwoordt vragen en plant afspraken in voor mensen die zich willen laten testen in verband met COVID-klachten. Daarnaast krijg je in deze functie vaak extra taken die de verpleegkundige of doktersassistent ondersteunen.

7. Belteam bron en contactonderzoek

In deze functie ben je werkzaam voor organisaties die COVID-19 testen afnemen/uitvoeren. Je neemt contact op met positief geteste corona-patiënten voor het uitvoeren van bron- en contact onderzoek en het geven van voorlichting en advies. Daarnaast verwerk je de bij het bron- en contact onderzoek verkregen informatie in het zorgsysteem. In deze rol is het belangrijk dat jij mensen op een empathische wijze begeleid gedurende het gesprek. Het betreft een veelzijdige functie waarbij je gebruik kunt maken van jouw ervaring met patiëntencontact en slechtnieuwsgesprekken.

8. Coördinatie en planning van IC-capaciteit

In deze functie ga je aan de slag met als doel om de werklast van de patiëntenzorg in ziekenhuizen zo effectief mogelijk te spreiden over heel Nederland. Je helpt mee met het creëren van een landelijk dekkend systeem, waarmee patiënten worden verdeeld over de beschikbare zorgcapaciteit in Nederland. Een dankbare en leerzame functie voor naast je medische studie.

9. Medisch student voor coronatesten en diagnostiek

In deze functie assisteer je bij uiteenlopende werkzaamheden in medisch diagnostisch centra, laboratoria en ziekenhuislabs. Zo kun je onder andere:

- Swabs afnemen;

- Immuniteitstest afnemen;

- Bloedafname (vingerprik / venapunctie);

- Assisteren bij sterilisatie van instrumentarium;

- Testdata verzamelen en uitwisselen.

Ben je geïnteresseerd in de corona-bijbanen en wil jij ook een steentje bijdragen in de strijd tegen het coronavirus? Neem een kijkje bij onze openstaande vacatures of verstuur jouw open sollicitatie. Onze recruiters nemen dan contact met jou op!

Bron: Medigo, Afbeelding: Pixabay
Hi! Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem gerust contact op.
Medigo assistent Emma