Terug naar overzicht Zorginstelling
Meer ECD projecten bij VVT instellingen - Medigo actueel

Meer ECD projecten bij VVT instellingen

Naast de grote stroom van EPD migratie- en registratieprojecten van onze opdrachtgevers uit de ziekenhuiszorg zagen wij het afgelopen jaar een sterke toename van het aantal ECD (elektronisch cliënten dossier) projecten vanuit de verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT). Voor verschillende VVT-instellingen hebben wij medisch studenten (WO) vanuit uiteenlopende medische studierichtingen gekwalificeerd en samengesteld tot teams ter ondersteuning van de migratie naar een nieuw geüpdatete ECD. En met succes! De projecten zijn voorspoedig verlopen zonder het vaste personeel te belasten, waardoor de primaire werkzaamheden ongestoord door konden blijven gaan.

Net zoals bij EPD projecten in het ziekenhuis komen bij projecten rondom het ECD medisch administratieve klussen kijken waarvoor hoogwaardige medische kennis een belangrijke voorwaarde is. Een voorwaarde die middels het Medigo profiel duidelijk inzichtelijk wordt gemaakt. Medigo kwalificeert op studie specifieke kennis en vaardigheden én wij vertalen die eenvoudig voor u door naar de praktijk. Onze kandidaten voldoen altijd aan het gevraagde niveau en zijn niet alleen inzetbaar ter ondersteuning van migratie- en registratieprojecten, maar zijn daarnaast ook breed inzetbaar in andere functies binnen uw zorginstelling.

Door de inzet van onze kandidaten tijdens ECD projecten worden de verpleegkundigen en artsen ondersteund en ontlast en krijgen zodoende meer ruimte voor de primaire werkzaamheden en de patiënt. Binnen het project wordt ondersteuning geboden bij o.a. floorsupport en helpdesk, het aanvullen en overzetten van cliëntendossiers, het invoeren van zorgplannen (zorgactiviteiten) en behandelplannen, het corrigeren van medisch gerelateerde fouten in dossiers, het opvragen van actuele medicatieoverzichten vanuit het Landelijk Schakelpunt en het overzetten van medicatieorders.

Onze kandidaten hebben vanuit de medische studie een probleemoplossende houding en beschikken over zeer goede communicatievaardigheden. Een bijkomend voordeel van Medigo kandidaten is dat ze snel zijn ingewerkt en ze de 'taal' spreken van zowel de zorgprofessional als de patiënt. Vanwege grondige medische kennis en ervaring met zorgsystemen zijn onze kandidaten een welkome extra bron van hoogwaardige capaciteit binnen uw zorginstelling.

Meer informatie over dit onderwerp kunt u vinden op onze pagina EPD/ECD projecten. Bent u op zoek naar een andere vorm van ondersteuning binnen uw zorginstelling, ga dan naar onze pagina Verzorg-/Verpleeginstelling.

Bron: Medigo, Afbeelding: Rawpixel
Hi! Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem gerust contact op.
Medigo assistent Emma