Terug naar overzicht Medisch student
Jouw eerste werkdag via Medigo - Medigo actueel

Jouw eerste werkdag via Medigo

Gefeliciteerd! Je bent het sollicitatieproces bij Medigo goed doorgekomen en je bent door onze recruiter voorgesteld bij de opdrachtgever. In dit artikel leggen wij jou uit hoe het proces verder verloopt en onthullen wij de ultieme tips voor een goede eerste werkdag.

Je bent voorgesteld bij de opdrachtgever. En nu?

De opdrachtgever reageert doorgaans binnen 1-2 werkdagen op jouw voorgestelde profiel. Zodra de opdrachtgever akkoord heeft gegeven wordt er direct telefonisch contact met jou opgenomen met het goede nieuws: jij mag starten!

Je ontvangt de contactgegevens van jouw leidinggevende en uitgebreide informatie over de zorginstelling waar jij aan de slag gaat. Jouw leidinggevende neemt contact met jou op om kennis te maken en jullie spreken in goed overleg af wanneer jouw eerste werkdag zal zijn. In principe kun je de eerstvolgende werkdag al starten.

Tip 1: Blijf bereikbaar! Houd jouw telefoon in de gaten vanaf het moment dat jij bent voorgesteld door Medigo bij de opdrachtgever. Als jij goed bereikbaar bent kan het proces direct in gang worden gezet en maak je een betrokken en geïnteresseerde indruk richting jouw nieuwe werkgever.

Tip 2: Blijf beschikbaar! Zolang jouw werkdagen nog niet zijn afgesproken met jouw leidinggevende, gaan wij er vanuit dat je beschikbaar blijft. Dus het is verstandig om nog even geen afspraken te maken in de looptijd van de vacature. Zo kan de planning makkelijk worden gemaakt en kom jij flexibel en gemotiveerd over!

Kort kennismaken en dan starten

Zodra de kennismaking is ingepland is het tijd om je voor te bereiden. Wij geven je een paar handige tips zodat je niks over het hoofd ziet en jij met een goed gevoel begint:

1. Lees je in! Bekijk de website van de zorginstelling en het LinkedIn profiel van jouw leidinggevende, zodat je weet met wie je te maken krijgt.

2. Zorg ervoor dat jouw telefoon is opgeladen en dat je de contactgegevens van jouw nieuwe leidinggevende bij de hand hebt. Zoek de route van te voren goed uit en vertrek op tijd. Neem direct contact op met de zorginstelling als dat nodig is, bijvoorbeeld bij onvoorziene vertraging.

3. Neem pen en papier mee. Meestal krijg je alle benodigdheden op locatie, maar door bij kennismaking direct pen en papier neer te leggen en aantekeningen te maken, kom je professioneel en gemotiveerd over.

4. Schrijf eventuele vragen op en stel ze tijdig op een geschikt moment. Bespreek goed de werktijden, pauzes en overige praktische zaken.

5. Zorg voor voldoende eten en drinken. Sommige zorginstellingen hebben een kantine of verzorgde lunch, andere locaties hebben dat niet. Als je hier nog niks over hebt afgesproken, zorg je altijd voor voldoende eten en drinken, zodat jij fit en energiek de dag doorkomt.

Jouw eerste dag kan beginnen!

Wanneer jij je goed hebt voorbereid begin je fris en zelfverzekerd aan jouw eerste werkdag. Zorg dat je (ruim) op tijd aanwezig bent op de afgesproken locatie. Stel jezelf voor aan nieuwe collega’s. Vergeet niet dat je in ieder geval op de eerste dag jouw identiteitsbewijs dient mee te nemen. En last but not least: presenteer jezelf op professionele wijze. Je gaat werken met zorgprofessionals die een belangrijke referentie vormen voor de rest van jouw carrière.

Hierbij nog wat praktische tips:

1. Neem altijd je identiteitsbewijs mee!

2. Zorg dat je OV is opgeladen

3. Stel jezelf voor aan al je nieuwe collega’s

4. Wees proactief en stel vragen als je iets niet snapt

5. Kom op tijd!

Wij van Medigo wensen jou succes en veel plezier!

Bron: Medigo, Afbeelding: Cromaconceptovisual via Pixabay
Hi! Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem gerust contact op.
Medigo assistent Emma