Medisch studenten

Medigo voor zorginstellingen én studenten!

Ben jij als medisch student klaar voor een (bij)baan binnen jouw carrièrepad? Dan ben je bij Medigo aan het juiste adres! We hebben verschillende uitdagende vacatures openstaan die jij als medisch talent wilt vervullen. Werk aan je praktijkervaring én verdien lekker bij via Medigo. Neem snel een kijkje tussen de openstaande vacatures en maak jouw eigen profiel aan.

Functies voor medisch studenten

Binnen een huisartsenpost zijn veel verschillende rollen te vervullen. Wist je dat medisch studenten een hele hoop van deze rollen voor jou op zich kunnen nemen? Door hun uitgebreide kennis zijn ze breed inzetbaar binnen jouw praktijk. Van het afnemen van bloedmonsters tot het opvragen van NAW-gegevens: bekijk hieronder wat een medisch student voor jou kan betekenen. Zo weet jij precies welke huisartsenpost vacatures onze kandidaten kunnen vervullen.

In 4 snelle stappen de juiste kandidaat aan de haak

Vrijblijvende aanvraag

Doe vrijblijvend een aanvraag. Wij nemen de aanvraag dezelfde dag nog met jou door.

Werving en selectie

Je ontvangt unieke Medigo profielen per mail waaruit je een weloverwogen keuze kunt maken.

Kennismaken

De kandidaat is na een positieve kennismaking direct inzetbaar binnen jouw zorginstelling.

Volledig ontlast

Wij verzorgen onboarding, contracten en uitbetaling.

Start direct!
Triage medewerker Toezicht / doorloop patiënten Voorraadbeheer Bloeddruk-meting ECG maken NAW-medewerker Bijvullen kamers Junior triagist Voorbereiden spreekuur Begeleiding patiënten Patiënten opvangen HAP Saturatiemeten

Huur flexibel hoogopgeleide kandidaten in

De (werk)druk op de huisartsenposten wordt met de jaren alleen maar hoger. Het is daarom verstandig extra (medische) mankracht in te zetten. Zo verlaag je de werkdruk en verhoog je ook meteen het werkplezier bij je medewerkers. De juiste vacature invullen is in deze arbeidsmarkt niet makkelijk. Medigo biedt daar dé oplossing voor! Onze pool van medisch studenten staan namelijk te popelen om hun steentje bij te dragen in jouw praktijk. Onze gedreven kandidaten kunnen veel functies vervullen. Denk aan: NAW-medewerker, triagist, baliemedewerker of doktersassistent. En alleen al het idee dat deze kundige mensen toegevoegd worden aan jouw vaste crew, geeft een enorme opluchting. Toch? Pak meteen door en schakel ons in. Wij koppelen je in een mum van tijd aan de ideale hulpkracht!

Bekijk in de cloud hiernaast wat wij allemaal voor jou kunnen betekenen. Staan jouw gewenste werkzaamheden er niet bij? Geen punt, wij kunnen jouw organisatie zeker helpen. Neem contact met ons op en laat weten wat jouw wensen zijn.

Doe een aanvraag

Voordelen van Medigo studenten

Het werken met medisch studenten is een echte verademing. Ze barsten van de motivatie om hun uiterste best te doen. Ook binnen jouw huisartsenpost gaan ze tot het uiterste om jouw patiënten te helpen. De jonge, enthousiaste young professionals willen niets liever dan hun vaardigheden en kennis in de praktijk toe te passen. Huur medische studenten in als hulpkrachten en versterk jouw team met frisse perspectieven en nieuwe ideeën.

Medische kennis

Tijdens de medische studie (WO/HBO) doen onze kandidaten uitgebreide medische kennis op en ontwikkelen zij een scala aan klinische vaardigheden. Daarbij zijn onze kandidaten in staat om op professionele wijze te communiceren met zowel patiënt als zorgprofessional.

Snelle inwerktijd

Door de steile leercurve van onze kandidaten wordt het vaste personeel niet lang in beslag genomen voor het inwerktraject. Onze kandidaten zijn handig en ervaren met digitale zorgsystemen en applicaties en maken zich medische instructies en protocollen snel eigen.

Intrinsieke motivatie

Onze kandidaten hebben de ambitie om snel stappen te maken in de zorgsector. Ook zijn ze vaak al bekend met de werkzaamheden door stages en relevante (bij)banen en zien zij de waarde en het belang in van het opbouwen van een medisch netwerk.

Flexibel beschikbaar

Tijdens roostervrije perioden, wachttijd en overbruggingsperioden zijn onze kandidaten flexibel beschikbaar. Zij zijn dan ook een perfecte oplossing voor capaciteitsproblemen i.v.m. piek, ziek en specifieke tijdelijke projecten.

Doe een aanvraag
Uitzendtarief

Bereken jouw uitzendtarief!

Benieuwd wat het inhuren van een Medigo medisch student voor jouw zorginstelling kost? Vul binnen 2 minuten het formulier in en ontvang direct een uitzendtarief op maat.

Jouw informatie aanvraag is verstuurd

Je ontvangt binnen één werkdag een indicatie van ons uitzendtarief op maat via de mail. Uiteraard neemt onze accountmanager graag contact met je op om de aanvraag verder te bespreken.

Laden...

Werken bij de huisartsenpost

Voor medische studenten is werken bij de huisartsenpost de ideale manier om kennis en ervaring op te doen uit de praktijk en gelijk wat bij te verdienen. Een kans om meer verantwoordelijkheden te dragen en echte patiëntenproblemen op te lossen. Er bestaat geen betere voorbereiding voor hun toekomstige carrière als arts. Bovendien is het werken bij de huisartsenpost een geweldige ervaring voor medische studenten. Ze leren werken in een multidisciplinair team en komen met echte patiënten in aanraking. Of het nu gaat om een functie als triage medewerker of als doktersassistent(e): de medische studenten van nu laten jou versteld staan! Leergierig, hands-on en enorm zelfstandig. Ben jij ook op zoek naar een medische student die wil komen werken bij de huisartsenpost? Laat dan één van onze hoogopgeleide kandidaten ondersteuning bieden!

Doe een aanvraag

Medisch studenten zijn dé uitkomst!

Het tekort aan vakmensen om de vacatures huisartsenpost te vervullen is een serieus probleem. Medisch studenten zijn vaak gedreven om zich te specialiseren, waardoor een rol als basisarts, NAW-medewerker of triage medewerker niet meer uitdagend genoeg is. Echter is dit wel dé functie voor medisch studenten om hands-on ervaring op te doen in de praktijk. Bij Medigo zien we dit als een gouden kans. We bundelen vraag en aanbod. Hoe verlagen we de werkdruk op de huisartsenpost én bieden we medisch studenten de kans om ervaring op te doen? Door medisch studenten in te zetten als hulpkrachten bij allerlei zorginstellingen.

Een medisch student is een verademing voor jouw huisartsenpost! Schakel ze in als NAW-medewerker, triage medewerker of doktersassistent(e). Onze HBO- en WO-kandidaten barsten van de medische kennis en daar kun jij van profiteren. De flexibele young-professionals zijn breed inzetbaar en passen zich snel aan aan jouw praktijk. Zo zijn zij niet vies van een avond/nacht dienst. Of wat dacht je van administratief werk? Geen enkel probleem!

Samen helpen we de toekomstige generatie artsen groeien én bieden we patiënten de aandacht die ze verdienen.

Een bijbaan op de huisartsenpost

Voor een medisch student is er geen mooiere kans dan een bijbaantje op de huisartsenpost. Ze leren omgaan met patiënten, bewijzen hun kennis in de praktijk en verdienen een mooi loon naast hun studie. Daarnaast werken ze binnen jouw huisartsenpost aan andere belangrijke skills. Denk aan communicatie, teamwork, stressbestendigheid en tijdmanagement. Zo bouwen jullie samen aan de toekomstige carrière van jouw hulpkracht! Tot slot is het een mooie kans voor studenten om vroeg te beginnen met het opbouwen van hun netwerk. De kans om inzicht te krijgen in de gang van zaken binnen een zorginstelling is voor onze kandidaten onbetaalbaar. Help medisch studenten om een beter begrip te krijgen van de uitdagingen waarmee artsen in de praktijk te maken krijgen. Ga jij de samenwerking aan? Huur dan een medisch student aan om te komen werken in de huisartsenpost!

Afgestudeerd

Een (bijna) afgestudeerde student zelf in dienst nemen?

Uiteraard is dit mogelijk! Naast volledige flexibiliteit geeft Medigo haar opdrachtgevers ook de mogelijkheid voor een meer structurele oplossing. Ideaal als je op zoek bent naar afgestudeerd talent en graag medische young professionals aan je wilt binden. Onze kandidaten vervullen de juiste vacature binnen jouw huisartsenpost. Meer weten?

Door de toenemende drukte van de COVID-19 diagnostiek, bleek al snel dat de capaciteit van medewerkers te krap werd. Om hier flexibel op te anticiperen is contact opgenomen met Medigo. De kwaliteit van de inzet van de krachten via Medigo is erg hoog. De krachten welke afgelopen periode aan het werk geweest zijn en de huidige krachten binnen ons laboratorium pikken de stof en taken snel op en draaien snel zelfstandig mee. Daarnaast passen deze medewerkers goed in ons team en zijn zeer genegen om de beschikbare momenten die ze hebben bij ons aan de slag te gaan. Wij zijn zeer tevreden over de dienstverlening van Medigo. Bij de aanvraag voor beschikbare medewerkers wordt er intensief contact onderhouden over de te verrichten taken en de benodigde beschikbaarheid, zodat Medigo een goed passende kandidaat kan voordragen. Na kennismakingsgesprekken met de kandidaten verloopt de afwikkeling vlot en is er geregeld contact over de ervaringen met de krachten. In een periode waarin we geen krachten van Medigo aan het werk hebben, wordt er wel geregeld contact opgenomen en wordt besproken hoe de zaken en drukte binnen de organisatie ervoor staan. Medigo denkt mee en heeft begrip voor alle mogelijke situaties binnen de organisatie.

We hadden een arts nodig en onze ervaringen met Medigo zijn altijd prima. Zekers tevreden over de kwaliteit. Absoluut! Altijd vriendelijk en denken goed mee :-)

Wij hadden snel extra handjes nodig om een grote administratieve klus te klaren. Intern waren er niet genoeg handen beschikbaar om dat op tijd te doen. We hebben heel snel de inzet van drie studenten van Medigo kunnen realiseren. Wij zijn zeer tevreden over de kwaliteit van de inzet van de medisch studenten van Medigo. Niet alleen hebben zij goed resultaat afgeleverd en zorgvuldig gewerkt, het waren ook fijne collega's om mee samen te werken. Door de inzet van de studenten van Medigo hebben wij alle werkzaamheden op tijd afgekregen. Wij hebben goed contact gehad met Medigo en konden altijd bij hen terecht met vragen.

De reden dat wij Medigo hebben ingeschakeld was personeelstekort op het afsprakenbureau door uitstroom, moesten snel schakelen om gekwalificeerde medewerkers in te zetten. Wij zijn zeer tevreden over de kwaliteit van de inzet van hun medisch studenten, ze zijn snel van begrip, werken uiterst nauwkeurig! Het geeft rust in het team, kennis overdracht van beide kanten, van elkaar kunnen leren. Win win...

Heb je ook behoefte aan een hele positieve klantervaring?

Vele zorginstellingen waren je al voor – en wat zijn zij tevreden! Onze kandidaten hebben bewezen hoe zij hun kennis en doorzettingsvermogen in de praktijk kunnen inzetten. Zoek niet langer om de juiste vacatures te vullen en huur een medisch student in via Medigo.

Doe een aanvraag

Veelgestelde vragen

Wat is de werkwijze van Medigo?

Jij stuurt ons een aanvraag. Telefonisch, per e-mail of via ons contactformulier. Dezelfde werkdag houdt onze accountmanager een telefonische intake met jou. Na de intake ontvang je een bevestigingsmail, met daarin o.a. het Medigo uurtarief. Onze recruiters gaan daarna meteen op zoek naar geschikte kandidaten. Die halen we uit onze voorgeselecteerde talentpools die gevuld zijn met gekwalificeerde kandidaten uit jouw regio. Omdat onze recruiters en onze systemen de kandidaten goed kennen, volgt er snel een perfecte match.

Medigo heeft geworven en gekwalificeerd. Hoe gaat het verder in zijn werk?

Wij stellen de gekwalificeerde kandidaten aan je voor per e-mail middels ons unieke medisch profiel. De kandidaten blijven hierop zoveel mogelijk anoniem. Wel kun je natuurlijk zien wat hun medische kennis, werkervaring en klinische vaardigheden zijn, zodat er een perfecte match gemaakt kan worden. Wil jij kennismaken met één of meer kandidaten? Zorgen wij voor een afspraak om kennis te maken en eventueel al meteen de eerste werkdag. Het is wat jij wenst.

Werkt Medigo op basis van no cure, no pay?

Jazeker. De aanvraag, de werving en de kwalificatie van kandidaten is 100% vrijblijvend. Je betaalt pas op het moment dat een kandidaat echt aan het werk gaat en de gewerkte uren akkoord zijn. Laat je ons wel zo snel mogelijk weten als je via een andere weg een kandidaat hebt gevonden? Dan kunnen wij onze kandida(a)t(en) een andere baan aanbieden. 

Hoe snel kan een kandidaat aan het werk?

Dat kan heel snel. Medigo is gewend om snel geschikte kandidaten te werven, te kwalificeren en te onboarden. Dit kan al binnen 2 werkdagen. Uiteraard is het afhankelijk van een aantal factoren. Zoals de regio, de locatie, de duur van de opdracht en de vacature-eisen. Ook zijn wij afhankelijk van de snelheid van feedback van jou. En eventuele extra onboardingswensen. Normaal gesproken kan een kandidaat al binnen enkele werkdagen bij jou aan de slag. 

Ben ik verantwoordelijk voor het juridisch werkgeverschap?

Nee. Naast de werving en kwalificatie van de kandidaten verzorgt Medigo ook het volledige juridisch werkgeverschap. Kandidaten krijgen via Medigo een uitzendcontract. Jij bent dus heel flexibel en hebt zelf geen omkijken naar de salarisadministratie. Wij dragen ook alle werkgeversrisico’s en uiteraard is Medigo NEN-gecertificeerd en aangesloten bij de Stichting Normering Arbeid (SNA). 

Is onze samenwerkingsovereenkomst vrijblijvend?

In de samenwerkingsovereenkomst leggen we de samenwerking en de gemaakte afspraken vast. Medigo hanteert een flexibele samenwerkingsovereenkomst zonder urengarantie en einddatum die eenmalig getekend dient te worden met als doel per direct en/of in de toekomst te kunnen samenwerken.

Besluiten we toch niet te gaan samenwerken en/of heb jij de vacature op een andere manier ingevuld, vervallen uiteraard de bepalingen in de samenwerkingsovereenkomst.

Waarom moet ik de samenwerkingsovereenkomst tijdig ondertekenen?

Onze recruiters gaan natuurlijk meteen voor jou aan de slag. Maar met het oog op de AVG-wetgeving kunnen wij jou pas de geselecteerde kandidaten (met naam en toenaam) voorstellen als je de samenwerkingsovereenkomst hebt ondertekend. Wij vragen jou dan ook de ondertekening zo snel mogelijk te doen. Zo kun je snel live kennismaken met de kandidaten. Lukt de ondertekening niet of is er iets anders aan de hand? Laat ons dit snel weten, zodat we je kunnen helpen. 

Heeft Medigo een cao?

Ja. Medigo hanteert de CAO NBBU. Natuurlijk houden we ook rekening met jouw cao. Onder andere door de inlenersbeloning. Val je niet onder een cao, maar hanteer je een eigen bedrijfsregeling? Dan houden wij deze samen met de CAO NBBU aan. 

Hanteren jullie de inlenersbeloning?

Jazeker. De inlenersbeloning is de beloning van jouw vaste medewerker die werkt in dezelfde of gelijkwaardige functie als de uitzendkracht. De inlenersbeloning is gebaseerd op de geldende cao of eigen bedrijfsregeling. Bij de precieze inschaling houden wij uiteraard ook rekening met de relevante vooropleiding en werkervaring van de kandidaat. Wij kunnen jou hierin adviseren. 


Hoe werkt de facturering bij Medigo?

Als wij samenwerken, horen wij graag aan wie of welke afdeling wij de factuur kunnen sturen. Geef ons ook de kostenplaats door en de G-rekening, als jullie daarmee werken. Dit kun je allemaal aangeven op een formulier dat wij jou mailen.  Wij factureren iedere 2 weken. Ook de kandidaat krijgt per 2 weken betaald. 
 
Uiteraard factureren wij pas als een kandidaat echt aan de slag is en de gewerkte uren akkoord zijn. 

Moet ik bij Medigo BTW betalen?

Ja. Als jij een medewerker inhuurt bij een uitzendonderneming – dus ook bij Medigo – betaal je 21% BTW. Het beschikbaar stellen van uitzendkrachten is een dienstverlening waar verplicht BTW over moet worden afdragen, ook al is er sprake van uitzenden naar een zorginstelling.

Kan een kandidaat van Medigo meteen aan het werk?

De kandidaten van Medigo zijn startklaar en kunnen na de kennismaking en eventueel een inwerktraject of training meteen aan de slag. Ook protocollen en manuals kunnen wij de kandidaten al sturen ter voorbereiding. 
 
Of een inwerkperiode nodig is, is helemaal afhankelijk van de werkzaamheden. Dit kan een korte kennismaking zijn of het wegwijs maken in de praktijk of op de afdeling. Maar ook een training van een paar dagdelen voor een grootschalig project is een mogelijkheid. Uit ervaring weten wij dat onze kandidaten snel ingewerkt zijn.  
 
De inwerktijd in de praktijk of op de afdeling hoort tot de werkzaamheden van een kandidaat en krijgt hij dus betaald. Dit vind je ook terug op je factuur. In uitzonderingsgevallen kunnen we hierbij in overleg maximaal 1 uur aanhouden als ‘eigen’ tijd van de kandidaat. Trainingstijd voor specifieke projecten krijgt de kandidaat altijd betaald en berekenen wij dus door aan jou. 

Krijgen de kandidaten hun reiskosten vergoed?

Ja! Kandidaten vinden de reiskostenvergoeding een belangrijke voorwaarde. Maar kan de kandidaat op de fiets naar het werk komen of rijdt hij of zij gratis met het openbaar vervoer? Dan krijgt de kandidaat geen reiskostenvergoeding. In alle andere gevallen krijgt de kandidaat €0,21 per kilometer of de OV-kosten volledig vergoed. Wij bespreken dit vooraf met jou. En we houden hiermee rekening bij het matchen.

Hoe regelen we de inplanning en werkzaamheden?

De inplanning en werkinhoudelijke zaken kun je na de kennismaking direct met de kandidaat afstemmen. Deze directe werkwijze – zonder onze tussenkomst – is het meest effectief en efficiënt.  
 
Wil jij de planning van bijvoorbeeld een team van kandidaten aan ons uitbesteden? Dan is dat natuurlijk mogelijk.   

Hoe werkt de identificatie van de kandidaat?

Als je kennismaakt met de kandidaat, controleer je het identiteitsbewijs. Dit doe je aan de hand van het formulier Verklaring Vaststelling Identiteit, dat wij jou geven. De kandidaat en jij ondertekenen dit formulier. En jij stuurt dit daarna terug naar Medigo. 

Hoe zijn vakantie- en verlofdagen geregeld?

Vakantiedagen en/of verlof regelt de kandidaat met diegene die over de planning gaat binnen de zorginstelling. Zijn de uren of dagen akkoord? Dan geeft de kandidaat de vakantie of het verlof ook door aan ons, zodat wij vakantie- en verlofuren kunnen uitbetalen. 

Wat is de procedure bij een ziekmelding?

De kandidaat meldt zich bij jouw instelling én bij Medigo ziek. Wij verzorgen de formele afhandeling van de ziekmelding en houden contact met de kandidaat tijdens zijn ziekte. We vinden het fijn ook een bericht van jou te krijgen als de kandidaat ziek is. Aangevuld met een eventuele datum dat de kandidaat weer verwacht te gaan werken. Zo kunnen wij snel schakelen. Als het duidelijk is dat iemand langere tijd afwezig is, gaan wij meteen op zoek naar een vervanger. 
 
Is de kandidaat ziek geworden tijdens de uitzendperiode? Dan zijn de kosten uiteraard voor rekening van Medigo. 

Hoe geef ik aan Medigo de gewerkte uren door?

Medigo heeft een eigen klantenportaal: https://klanten.medigo.nl. Hiervoor krijg jij een inlog als een kandidaat via ons bij jou gaat werken. In de map urenregistratie kun je alle ingevulde urenbriefjes van de kandidaat online akkoord geven. Pas als de gewerkte uren akkoord zijn, krijg je van ons een factuur.   

Wat is het tarief van Medigo?

Wij hanteren niet 1 standaard tarief. Het tarief is afhankelijk van de functie, het salaris, de contractvorm en de duur van de uitzending.  Het uurtarief is een all-in tarief met als basis het bruto uurloon plus vakantiegeld, vrije dagen en eventueel kort verzuim. Ook zitten in het uurtarief de pensioenpremie, sociale premies en afdrachten en doorbetaling bij ziekte. 
 
Jij krijgt alleen een factuur voor de gewerkte uren. Bij ziekte van de uitzendkracht of in geval van vakantie of verlof, betaalt Medigo de uitzendkracht zelf door. 

Hoe is de procedure rondom feedback geven over het werk?

Wil je werkgerelateerde zaken bespreken met de uitzendkracht? Dan raden wij je aan om dit in eerste instantie met hem of haar zelf te bespreken. Dit werkt het beste. Onze kandidaten staan hier voor open en zien dit als constructieve feedback.  
 
Als jij hulp hierbij nodig hebt, horen wij dat graag. Ook als je klachten hebt, neem het op met de kandidaat maar geef de klachten ook zo snel mogelijk aan ons door. Zo kunnen wij hiermee snel aan de slag. 

Ik wil de inzet van de kandidaat stopzetten. Hoe werkt dat?

Er is voor het annuleren van een reeds ingeplande dienst een aanzegtermijn van minimaal 4 dagen. Daarbuiten is er in beginsel geen loondoorbetalingsverplichting wat inhoudt dat wanneer er geen werk (meer) is, er ook geen loon wordt uitbetaald en er dus ook niet wordt gefactureerd.

Hoeveel uur moet een uitzendkracht minimaal werken per dienst?

Kandidaten krijgen minimaal 3 uur per dienst betaald. Dat is wettelijk zo bepaald. Als de kandidaat korter dan 3 uur werkt, zijn wij genoodzaakt toch 3 uur te factureren. 

Ik wil een kandidaat nóg een keer inzetten. En nu?

Als je een kandidaat van Medigo opnieuw wilt inzetten, mag je dit zelf aangeven bij de kandidaat. Het is wel belangrijk dat je dit ook zo snel mogelijk aan ons doorgeeft. Zo kunnen wij de kandidaat in ons systeem weer op ‘aan het werk’ zetten. En komen alle processen (zoals de urenbriefjes en facturatie) opnieuw op gang.  Je hoeft niet opnieuw een samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen. Die van de vorige keer blijft gewoon geldig.  
 
De specificaties van de (nieuwe) aanvraag bepalen wij op basis van de functie en inschaling binnen de geldende cao. Hiervan krijg jij uiteraard een bevestiging.

Hi! Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem gerust contact op.
Emma