Terug naar overzicht Medische bijbaan
Top 10 populairste medische bijbanen - Medigo actueel

Top 10 populairste medische bijbanen

De voornaamste reden dat medisch studenten een bijbaan nemen is niet alleen om geld te verdienen, maar juist ook om relevante werkervaring op te doen. Dit verhoogt de kans op de arbeidsmarkt na het afstuderen. Ook bouw je met een bijbaan een groter netwerk op, die jou de rest van je carrière goed van pas kan komen!

Het aanbod van medische bijbanen binnen de zorg blijft stijgen bij Medigo. Sinds de coronacrisis zijn er nieuwe soorten bijbanen binnen zorginstellingen bijgekomen en zijn sommige bijbanen juist (tijdelijk) weggevallen. Wij hebben de populairste medische bijbanen voor jou op een rijtje gezet:

#1. Coronatesten afnemen

Met deze medische bijbaan neem je keel- en neusswabs af bij mensen die klachten vertonen passend bij COVID-19. Je zorgt ervoor dat de materialen op de juiste manier verwerkt kunnen worden zodat het lab de testen kan uitvoeren. Je kunt in deze functie worden ingezet binnen de GGD, bij teststraten, bij ziekenhuizen, huisartspraktijken maar ook bij bedrijven die hun medewerkers willen laten testen uit voorzorg.

#2. Doktersassistent bij huisartspraktijk

De huisartsenzorg is drukker dan ooit, een omgeving waar extra inzet altijd nodig is. Als doktersassistent binnen de huisartsenpraktijk ben jij het eerste aanspreekpunt voor patiënten. Jouw taken bestaan voornamelijk uit telefonie, triage, agendabeheer, correspondentie rondom onderzoekuitslagen en de administratieve voorbereiding/afhandeling van spreekuren. Indien je al ervaring hebt opgedaan tijdens je studie of eerdere bijbaan kun je ook (onder supervisie) medische verrichtingen uitvoeren.

#3. Lab-assistent

Met meer testresultaten dan ooit tevoren sinds de coronacrisis zijn er veel laboratoria in Nederland die extra inzet nodig hebben. Als laboratorium assistent voer je verschillende ondersteunende taken binnen het lab uit. Zo kun je verschillende apparatuur bedienen, analyses verrichten, PCR-testen klaarmaken of aflezen, etc.

#4. Triagist

Als Triagist ben je het eerste aanspreekpunt voor mensen die bellen voor een afspraak met een zorginstelling. Wanneer je een patiënt aan de telefoon of aan de balie hebt, ga je bepalen wat de klacht is, hoeveel spoed dit heeft en wat een passend vervolgtraject is. Je kunt als Triagist werken bij een huisartspraktijk, spoedpost of bij een geneeskundige dienst van een gezondheidscentrum.

#5. Vaccinatie student

Het vaccineren van zorgpersoneel en kwetsbare mensen is van start gegaan en hier is veel personeel voor nodig. Jij als student kunt vaccinatie registraties gaan bijhouden of indien je werkervaring hebt met prikken ook daadwerkelijk vaccinaties uitvoeren. Dit vindt plaats bij huisartspraktijken, ziekenhuizen en GGD’s.

#6. Screeningsmedewerker

Screeningsmedewerker is een functie die in het leven is geroepen om mensen, bezoekers en patiënten te controleren op coronaklachten. Zo stel je vragen bij aankomst bij de zorginstelling en beoordeel je de temperatuur. Aan de hand van de uitkomst, bepaal je wat de vervolgstappen zijn. Je kunt als screeningsmedewerker worden ingezet binnen een commercieel bedrijf, ziekenhuis, huisartspraktijk, kliniek of laboratorium.

#7. Ondersteunend medewerker Spoedeisende Hulp

Als medewerker op de SEH voer je ondersteunende taken uit zoals bijvoorbeeld het inschrijven van patiënten, ruimtes op orde houden en voorraden aanvullen. Eventueel kun je (onder supervisie) medische verrichtingen uitvoeren indien je al ervaring hebt opgedaan tijdens jouw studie of eerdere bijbaan.

#8. Poli-assistent binnen het ziekenhuis

Als poli-assistent ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden, begeleiden en het afhandelen van de spreekuren, met bijbehorende administratieve werkzaamheden. Ook sta je patiënten telefonisch te woord en plan je afspraken in.

#9. Medewerker patiëntencontactcentrum in het ziekenhuis

Een studentenbaan waarbij jij de eerst persoon bent die de patiënt aan de telefoon krijgt als hij/zij contact zoekt met het ziekenhuis. Afspraken inplannen, informeren over onderzoeken die voorafgaand dienen plaats te vinden en het beantwoorden van vragen bestaan uit jouw werkzaamheden.

#10. Zorghulp of verzorgende IG

Omdat steeds meer zorginstellingen te maken hebben met uitbraken van het coronavirus onder de bewoners, maar ook onder het personeel, is er vaak tijdelijke inzet nodig. Zo kun je vaak op een flexibele manier, tijdelijk met al een paar uur per week jouw steentje bijdragen in de zorg.

Volg jij een medische studie en wil jij graag studie gerelateerde werkervaring opdoen? Maak je profiel aan en bekijk voor welke medische bijbanen jij in aanmerking komt.

Direct al een vraag over een functie hierboven? WhatsApp direct met onze recruiters. Of neem een kijkje bij de openstaande vacatures!

Bron: Medigo, Afbeelding: Medigo
Hi! Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem gerust contact op.
Medigo assistent Emma