De 12 leukste studentenbanen in de zorg - Medigo actueel

De 12 leukste studentenbanen in de zorg

Studentenbanen zijn hard nodig in het leven van een student. Want het leven als student is niet bepaald goedkoop. Naast het collegegeld moeten er dure boeken gekocht worden, de kamerprijzen worden steeds hoger en er moet natuurlijk af en toe gefeest worden als de tentamens gehaald zijn.

De voornaamste reden dat Nederlandse studenten een bijbaan nemen is natuurlijk om geld te verdienen. Ook worden studentenbanen steeds populairder om tijdens de studie al relevante praktijkervaring op te kunnen doen. Daarnaast bouw je met een studentenbaan alvast een groter netwerk op, en dat kan handig zijn voor als je straks bent afgestudeerd!

Het aanbod aan studentenbanen binnen de zorg op Medigo blijft stijgen. Steeds meer zorginstellingen kiezen er dan ook voor om via Medigo studentenbanen aan te bieden. Wellicht dat jij als medisch student ook een bijbaan kunt gebruiken om praktijkervaring op te doen binnen de gezondheidszorg. Wij hebben de 12 leukste studentenbanen in de zorg voor jou op een rijtje gezet:

#1. Floorsupport Elektronisch Patiënten Dossier

Als Floorsupporter beantwoord jij zelfstandig vragen van eindgebruikers binnen de zorginstelling en bied je ondersteuning bij het gebruik van het nieuwe of geüpdatete EPD.

#2. Ondersteunend medewerker Spoedeisende Hulp

Als medewerker op de SEH voer je ondersteunende taken uit zoals bijvoorbeeld het inschrijven van patiënten, ruimtes op orde houden en voorraden aanvullen. Eventueel kun je medische verrichtingen uitvoeren indien je al ervaring hebt opgedaan tijdens jouw studie of eerdere bijbaan.

#3. Poli-assistent binnen het ziekenhuis

Als poli-assistent ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden, begeleiden en het afhandelen van de spreekuren, met bijbehorende administratieve werkzaamheden. Ook sta je patiënten telefonisch te woord en plan je afspraken in.

#4. Doktersassistent bij huisartspraktijk

Als doktersassistent binnen de huisartsenpraktijk ben jij het eerste aanspreekpunt voor patiënten. Jouw taken bestaan voornamelijk uit telefonie, triage, agendabeheer, correspondentie rondom onderzoekuitslagen en de administratieve voorbereiding/afhandeling van spreekuren. Indien je al ervaring hebt opgedaan tijdens je studie of eerdere bijbaan kun je ook medische verrichtingen uitvoeren.

#5. Onderzoeker patiënttevredenheid op de poli

Binnen een patiënttevredenheidsonderzoek werk je vaak samen met andere studenten op verschillende poliklinieken van het ziekenhuis en nodig je patiënten uit om het tevredenheidsonderzoek in te vullen.

#6. Medical writer voor medische uitgever

Als Medical Writer ben je medeverantwoordelijk voor de inhoudelijke redactie van medische content. Hiervoor zul je o.a. literatuur en nieuws screenen en dit beknopt rapporteren.

#7. Triagist Huisartsenpost

Als triagist bij de huisartsenpost ben je het eerste aanspreekpunt voor mensen die bellen en daarna langskomen. Wanneer je een patiënt aan de telefoon of aan de balie hebt, ga je bepalen wat de klacht is, hoeveel spoed dit heeft en wat een passend vervolgtraject is.

#8. Helpdeskondersteuning patiëntportaal

In deze studentenbaan benader je patiënten die het ziekenhuis bezoeken en nodigt hen uit om bij jou aan de balie in te loggen in het patiëntportaal. Je helpt de patiënt op weg bij het gebruik van het portaal en legt uit waar het portaal voor te gebruiken is.

#9. Lab-assistent

Als laboratorium assistent voer je verschillende ondersteunende taken binnen het lab uit. Zo kun je verschillende apparatuur bedienen en analyses verrichten.

#10. Medewerker patiëntencontactcentrum in het ziekenhuis

Een studentenbaan waarbij jij de eerst persoon bent die de patiënt aan de telefoon krijgt als hij/zij contact zoekt met het ziekenhuis. Afspraken inplannen, informeren over onderzoeken die voorafgaand dienen plaats te vinden en het beantwoorden van vragen bestaan uit jouw werkzaamheden.

#11. ECG assistent

Als ECG assistent maak je zelf ECG's en zorg je dat de ECG na het maken beschikbaar is voor de medisch specialist. Mocht je al ruime ervaring hebben met de interpretatie van ECG's dan kan in overleg met de specialist dit ook tot jouw takenpakket behoren.

#12. Medewerker bloedafname

Een studentenbaan als bloedprikker is vaak goed te combineren met een studierooster. Het kan gaan om bloedafname bij patiënten thuis, op bloedafnamelocaties of binnen instellingen.

Volg jij een medische studie op WO niveau en wil jij graag geld verdienen én studie gerelateerde werkervaring opdoen? Maak je profiel aan en bekijk voor welke studentenbanen jij in aanmerking komt.

Bron: Medigo, Afbeelding: Medigo
Hi! Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem gerust contact op.
Medigo assistent Emma