Terug naar overzicht Medische bijbaan
Een bijbaan als doktersassistent geeft jou een streepje voor, helemaal nu! - Medigo actueel

Een bijbaan als doktersassistent geeft jou een streepje voor, helemaal nu!

Wil jij een medisch inhoudelijke bijbaan tijdens jouw studie waar je hoogwaardige ervaring op kunt doen? Ga aan de slag als vervangend doktersassistent via Medigo! Tijdens de coronacrisis hebben huisartspraktijken het drukker dan ooit en kunnen zij extra doktersassistenten, zowel op afstand als op locatie, goed gebruiken.

Een bijbaan als doktersassistent binnen de huisartsenpraktijk geeft jou tijdens jouw studie al toegang tot een groter netwerk en geeft jou een streepje voor op andere studenten. Via Medigo kun je parttime naast jouw studie werken (bijvoorbeeld 1 of 2 dagen per week) of tijdelijk fulltime tijdens jouw roostervrije periodes, vakanties en overbruggingsperiodes. Ook handig als jij net bent afgestudeerd en extra werkervaring op wil doen voordat jij begint aan je vervolgopleiding of vaste baan.

Wanneer kun je werken als doktersassistent?

Volg jij momenteel een bachelor of master geneeskunde dan ben jij al zeer waardevol voor huisartspraktijken omdat jij over hoogwaardige medische kennis en vaardigheden beschikt die behandeld zijn tijdens de opleiding. Ook als jij een andere studie volgt maar al eerder werkervaring hebt opgedaan met triage, of al eens hebt meegekeken met de doktersassistent kunnen veel huisartsenpraktijken jouw inzet goed gebruiken.

Als assistent binnen de huisartspraktijk krijg je veel mee van de eerstelijns zorg. Je werkt dan ook bij de toegangspoort tot zorg voor iedere burger in Nederland. Tijdens de coronacrisis heeft de reguliere zorg in bepaalde mate ruimte moeten maken voor corona-gerelateerde zorg, maar sinds kort nemen de huisartsen ook een deel van de coronazorg over van de ziekenhuizen. Patiënten mogen eerder naar huis om thuis aan te sterken, de huisarts ondersteunt daar waar nodig. Door hogere drukte en meer en meer patiënten, hebben de huisartspraktijken nu ook meer helpende handen nodig.

Wat zijn de werkzaamheden van een Medigo student als doktersassistent?

Hierbij een selectie van werkzaamheden die uitgevoerd kunnen worden door medisch studenten tijdens de corona drukte:

- Telefonisch te woord staan van patiënten;

- Telefonische triage;

- Extra telefoonlijn ondersteuning

- Inplannen van afspraken bij de huisarts of praktijkondersteuner;

- Ontvangen van patiënten en het geven van informatie en voorlichting;

- Diverse administratieve handelingen (afhandelen van correspondentie, verwerken van onderzoek uitslagen, etc.);

- Herhaalrecepten controleren en verwerken;

- Oudere patiëntenpopulatie contacteren;

- Patiëntenregistratie actualiseren;

- Afnemen coronatest (eSwabs);

- COVID-19 coderingen invoeren;

- Ondersteunen beeldbellen / eConsult.

Een bijbaan als doktersassistent geeft jou de ruimte om jouw kennis en vaardigheden alvast toe te passen in de praktijk en om ruime ervaring op te doen met patiëntencontact. Ook krijg je van alle verschillende type zorg iets mee en kun je ook nog eens een steentje bijdragen in de strijd tegen het coronavirus.

Lijkt dit jou interessant? Solliciteer op de doktersassistent-vacatures in jouw regio of doe een open sollicitatie en één van onze recruiters neemt contact met jou op!

Bron: Medigo, Afbeelding: Pixabay
Hi! Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem gerust contact op.
Medigo assistent Emma