Geneeskundestudent helpt huisartsenpraktijk - Medigo actueel

Geneeskundestudent helpt huisartsenpraktijk

In de strijd tegen het coronavirus zijn veel reguliere werkzaamheden in de huisartsenpraktijk veranderd en zijn er nieuwe werkzaamheden bijgekomen. In veel praktijken is er een speciaal, ruim gepland luchtwegspreekuur ingesteld. Er zijn regelmatig coronaconsulten en steeds vaker is er een regie-arts aanwezig om patiënten te selecteren met coronaklachten. In sommige regio's draait het praktijkpersoneel zelfs mee in een isolatiepost. Veel communicatie gaat voortaan via beeldbellen (eConsult) en er is een aanpassing van het deurbeleid nodig. Het zijn grote veranderingen in een korte tijd en het vraagt veel van het gehele praktijkteam.

Coronazorg

Om de capaciteit op peil te houden binnen de praktijk, zetten veel huisartspraktijken tijdens de drukte en hectiek rondom het coronavirus geneeskundestudenten en basisartsen in. Hierdoor kan het praktijkpersoneel extra ondersteund worden en de werkzaamheden worden verdeeld, met behoud van kwaliteit van zorg!

Opstarten reguliere zorg

Daarnaast zijn veel huisartsenpraktijken al bezig met de personeelsplanning voor de reguliere zorg. Als de reguliere zorg weer gestart gaat worden, kan er extra veel drukte ontstaan. Dus het is van groot belang om de werkzaamheden zo goed mogelijk te verdelen en tijdig extra ondersteuning aan te vragen.

Geneeskundestudenten en basisartsen inzetten via Medigo

Medigo is gespecialiseerd in het werven en kwalificeren van geneeskundestudenten en basisartsen voor tijdelijke ondersteuning in huisartspraktijken door heel Nederland. Dit doen wij niet door een eenvoudig CV op te vragen, maar door onze kandidaten uitvoerig te testen op een groot aantal kwaliteitseisen middels de unieke Medigo kwalificatiemethode. Onze kandidaten zijn hoogopgeleid (geneeskunde masterfase), hebben ervaring met patiëntencontact en beschikken over actuele medische kennis en vaardigheden. Tijdens de geneeskunde opleiding en medische bijbanen hebben zij ervaring opgedaan met diverse EPD's (HIS), eHealth applicaties en patiëntenportalen. Zij zijn direct en flexibel inzetbaar en zeer gemotiveerd om veel werk uit handen te nemen. Kortom, het ideale profiel voor extra capaciteit in de praktijk of om het vaste praktijkpersoneel tijdelijk af te lossen. Hierbij een selectie van werkzaamheden die uitgevoerd kunnen worden door Medigo kandidaten: - Telefonische triage - Extra telefoonlijn ondersteuning - Afnemen coronatest (eSwabs) - Herhaalrecepten controleren en verwerken - COVID-19 coderingen invoeren in HIS - Oudere patiëntenpopulatie contacteren - Patiëntenregistratie actualiseren (HIS/EPD) - Doktersassistent / balie-assistent - Beeldbellen / eConsult (basisarts) - Luchtwegspreekuur (basisarts) - Regie-arts (basisarts) - Praktijkondersteuner (basisarts) - ANIOS Huisartsgeneeskunde (basisarts) Zijn er binnen uw praktijk andere werkzaamheden bijgekomen door de coronacrisis? Of bent u benieuwd naar wat wij nog meer kunnen betekenen in de strijd tegen het coronavirus? Kijk hier voor een uitgebreider overzicht van de werkzaamheden: zorginstelling
Bron: Medigo ©, Afbeelding: Medigo ©
Hi! Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem gerust contact op.
Medigo assistent Emma