Ondersteuningsvraag weer meer gevarieerd - Medigo actueel

Ondersteuningsvraag weer meer gevarieerd

Medigo heeft via haar opdrachtgevers in de zorg een waardevolle bijdrage mogen leveren aan de strijd tegen het coronavirus, door te zorgen voor de juiste kandidaten op het juiste moment. De toenemende vraag voor extra ondersteuning het afgelopen jaar was een uitdaging die Medigo en haar kandidaten met enthousiasme zijn aangegaan.

Reguliere zorg en corona zorg

Naast de afwisselend af- en opgeschaalde ondersteuning binnen de reguliere zorg, waarbij Medigo kandidaten o.a. ingezet worden als poli-assistent, doktersassistent, triagist en medewerker bloedafname, zijn er gedurende de crisis vele corona specifieke werkzaamheden bijgekomen. In sommige gevallen zijn er geheel nieuwe afdelingen en soms zelfs nieuwe organisaties ontstaan om de extra zorg, patiëntenlogistiek en medische administratie en registraties tijdens de coronacrisis op te kunnen vangen. Het betreft werkzaamheden zoals o.a. coronatesten afnemen en vaccineren, bron- en contactonderzoek, corona screening binnen zorginstellingen, telefonische helpdeskondersteuning rondom corona, verpleeghulp corona patiënten en COVID-19 registraties zoals o.a. NICE registraties waarbij onze opdrachtgevers snel extra ondersteuning konden en kunnen gebruiken.

Innovatie, openheid, efficiency en kwaliteit van de zorg

Naast bovenstaande inzet zien wij de trend van een weer oplopende vraag voor ondersteuning van projecten gericht op innovatie, openheid, efficiency en kwaliteit van de zorg. Lopende projecten ondersteunend aan de zorg die het afgelopen jaar op een lager pitje zijn gezet, worden weer langzaamaan opgestart om niet een te grote achterstand op te lopen. Het gaat dan om drie typen ondersteuning:

  1. Structurele medische registratie werkzaamheden rondom o.a. ICD-10 coderingen LBZ,  DBC DOT registraties en LSP medicatieveiligheid die in het kader van een externe deadline of zelfreview bij moeten zijn.
  2. Daarnaast zien wij ook weer een toename van ondersteuning van niet COVID specifieke medische kwaliteitsregistraties om o.a. DICA en traumaregistraties op orde te krijgen.
  3. Tot slot is ook een belangrijke toename te zien van EPD en ViPP projecten in ziekenhuizen waar onze medische studententeams worden ingezet om zoveel als mogelijk weer in lijn te komen met de afgesproken doelstellingen. Werkzaamheden zoals bijwerken en uitbreiden van EPD modules, overzetten van patiëntendossier, bemensen van helpdesk patiëntportaal en PGO en afnemen van patiënttevredenheidsonderzoeken.

Bovenstaande trend geldt niet slechts voor ziekenhuizen en zelfstandig behandelcentra, maar ook bij andere typen zorgorganisaties zien wij een toename van aanvragen voor soortgelijke zorg ondersteunende werkzaamheden zoals o.a. ECD projecten in de VVT, EPD projecten in de GGZ en ketenzorg projecten i.s.m. eerstelijns zorgroepen en huisartspraktijken.

Uitdaging

Al met al zorgt bovenstaande variatie aan aanvragen weer voor een interessante uitdaging die wij samen met onze kandidaten graag aangaan. De combinatie van reguliere zorg, corona ondersteuning en zorg ondersteunende projecten zorgt voor een interessante variatie aan werkzaamheden die goed matched met de toenemende variatie van universitaire medische studies van ons kandidatenbestand. Zeer relevante werkzaamheden gericht op de voor- en de achterkant van de zorg, met focus op zowel de huidige hoge druk op de zorg als een langere termijn scope gericht op innovatie, openheid, kwaliteit en efficiency van de Healthcare sector.

Ook graag aan het werk via Medigo?

Lijkt deze variatie van werkzaamheden in de zorg jou ook interessant? Solliciteer op de vacatures in jouw regio of doe een open sollicitatie en één van onze recruiters neemt contact met jou op!

Ook behoefte aan ondersteuning van uw zorgorganisatie?

Neem contact met ons op en ontvang direct en advies op maat over de verschillende soorten van inzet, het profiel en bijhorend tarief. Wij zijn te bereiken per telefoon, mail of WhatsApp direct met onze recruiters via: https://wa.me/310205287388.

Bron: Medigo, Afbeelding: Medigo
Hi! Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem gerust contact op.
Medigo assistent Emma