Medigo student screent personeel op corona - Medigo actueel

Medigo student screent personeel op corona

Een internationale e-commerce organisatie schakelt voor alle vestigingen medisch studenten van Medigo in om het personeel te screenen op corona. Dit om verspreiding van het virus te voorkomen nu er weer afwisselend op kantoor gewerkt mag worden.

Het internationale bedrijf was voor alle vestigingen in Nederland op zoek naar medisch personeel die gehele dagen beschikbaar konden zijn om de medewerkers te screenen. Ook als personeel of bezoekers het gebouw verlaten voor pauze of afspraken op locatie, moeten zij opnieuw getest worden. Omdat voor deze functie medische kennis, vaardigheden en goede omgangsnormen vereist zijn, heeft Medigo hiervoor op korte termijn een team van medisch studenten geleverd. Momenteel werken er twee Medigo kandidaten per afdeling die van 08:00 uur tot 18:00 uur de screeningspost beheren. Hier meten zij elke medewerker of bezoeker van het kantoor op koorts en stellen zij vijf screeningsvragen. Zodra er sprake is van verhoging of verhoogde kans op corona dient de medewerker of het bezoek terug naar huis te gaan. Wij vroegen één van de kandidaten om een beeld te schetsen van zo'n werkdag: “Het kantoor bevindt zich in een groot kantorencomplex en is met twee liften bereikbaar. Bij elke lift is een kleine screeningspost ingericht. Bij iedereen die via de lift de verdieping oploopt moet de temperatuur gemeten worden, ook als iemand even kort de afdeling verlaat. Heeft iemand een temperatuur hoger dan 38 graden dan moet diegene naar huis gestuurd worden. De officemanager moet vervolgens op de hoogte gesteld worden en de looproute waardoor diegene naar binnen is gekomen moet dan gedesinfecteerd worden. Bij de screeningspost zit ook een bewaker die de mensen naar de studenten moet toesturen om de meting te laten verrichten. Ik vind het fijn om een bijdrage te kunnen leveren in de strijd tegen het coronavirus.” Medigo ziet de afgelopen weken een stijgende lijn in aanvragen van niet-medische organisaties die een beroep doen op onze medisch studenten. Hoe meer personeel er weer op kantoor gaat werken, hoe meer medisch studenten worden ingeschakeld. Onze gekwalificeerde kandidaten beschikken over de juiste medische kennis, zijn per direct beschikbaar en veelal de gehele zomer flexibel inzetbaar. Zij kunnen hun kennis en kunde in de praktijk brengen om personeel te testen, te screenen en te ondervragen op coronaklachten. Bedrijven willen er natuurlijk ook alles aan doen om te zorgen dat het virus niet onder hun personeel uitbreekt. Bent u ook benieuwd naar de wijze waarop Medigo studenten uw organisatie kunnen ondersteunen? Wilt u ook graag extra veiligheid voor uw personeel garanderen door een screening uit te laten voeren door medisch studenten? Neem contact op of doe een aanvraag!

Aanvraag doen

Wilt u ook advies of heeft u ondersteuning nodig? Wij helpen u graag verder! Bel 020 - 528 73 88 of dien online uw aanvraag in en ontvang advies op maat.

Doe een aanvraag

Bron: Medigo, Afbeelding: Pixabay
Hi! Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem gerust contact op.
Medigo assistent Emma